אחת מכל חמש נשים סובלות ממיגרנה כאשר 30 אחוז מהן סובלות ממיגרנה עם אורה. בחברה לכאבי ראש, בשיתוף איגוד הנוירולוגים ואיגוד הגינקולוגים החליטו כי יש צורך להיערך בהתאם ולמנוע מנשים אלו, קבלת טיפולים למניעת הריון הכוללים אסטרוגן, כדי להפחית את הסיכון לשבץ מוח.
מערכת או-מאמא
השבוע, הוציא ד"ר אמנון מוסק, סגן מנהל המחלקה לנוירולוגיה במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ויו"ר החברה הישראלית לכאבי ראש ופנים, נייר עמדה הקובע המלצות לשימוש באמצעים למניעת הריון לנשים הסובלות במיגרנה.
מיגרנה הינה תופעה שכיחה המופיעה ב-15-18% מהנשים ו 6-12% מהגברים. כ-20-30% מכלל חולי המיגרנה סובלים ממיגרנה עם אורה שהיא הפרעה נוירולוגית מוקדית המתאפיינת בעיקר בהפרעות בראייה. בשני מחקרים פרוספקטיבים, נמצא שלנשים שסבלו ממיגרנה עם אורה היה סיכוי גבוה פי 1.7 ללקות בשבץ מוח לעומת נשים שלא סבלו ממיגרנה. כאשר הסיכון להתפתחות שבץ מוח נמצא גבוה במיוחד בנשים צעירות עד גיל 45. חשיפתן של נשים הסובלות ממיגרנה עם אורה לגורם סיכון נוסף כמו גלולות (או אמצעי אחר) למניעת הריון, הכולל אסטרוגן, עלולה להעלות אצלן את הסיכון לשבץ מוח.
ד"ר אמנון מוסק, סגן מנהל המחלקה לנוירולוגיה, ויו"ר החברה הישראלית לכאבי ראש ופנים, יחד עם פרופ' נתן בורנשטיין, מנהל היחידה למחלות כלי דם של המוח במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ויו"ר איגוד הנוירולוגים, ועם פרופ' דני זיידמן, יו"ר החברה לאמצעי מניעה, בשם איגוד הגניקולוגים הוציאו בסוף השבוע שעבר נייר עמדה ובו המלצות לשימוש באמצעים למניעת הריון לסובלות מיגרנה. על פי נייר העמדה, מומלץ כי נשים הסובלות ממיגרנה עם אורה לא ישתמשו בגלולות או כל אמצעי מניעה אחר שכולל אסטרוגן. נשים אלו תוכלנה להשתמש באמצעי מניעה שכוללים פרוגסטרון.
לשאלות נוספות ותמיכה כנסו לפורומים שלנו
שליטה על דימום המחזור החודשי