בכך קיבל את עמדת אלו"ט – האגודה הלאומית לילדים אוטיסטים והעמותה לילדים בסיכון העתירה הוגשה בהתנדבות ע"י עו"ד רון גזית ובסיוע הקליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלויות באוניברסיטת בר אילן
מערכת או-מאמא
בספטמבר 2006 הגישו אלו"ט – האגודה הלאומית לילדים אוטיסטים והעמותה לילדים בסיכון, עתירה לבג"ץ נגד המוסד לביטוח הלאומי, לאחר שהביטוח הלאומי הפסיק לשלם גמלת ילד נכה לחלק מהילדים הסובלים מהפרעה על רצף האוטיזם, כפי שהיה נהוג.
בעתירה, שהוגשה באמצעות עו"ד רון גזית, עו"ד דרור ורסנו ועו"ד מיכל מתיוס ממשרד רון גזית, רוטנברג ושות' ובסיוע הקליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלויות באונ' בר-אילן, נטען כי הביטוח הלאומי שינה את מדיניותו והפסיק לשלם גמלה לילדים הסובלים מהפרעות על רצף האוטיזם, מבלי שנעשה שינוי כלשהו בחקיקה.
עוד טענו העותרות כי סירוב הביטוח הלאומי לשלם לילדים אלה את הגמלה גורם למעשה לעיכוב ממשי בהתפתחותם, ובנוסף משליך על זכאותם של הילדים לקבלת זכויות אחרות, שהחשובה בהן היא טיפול במעון יום שיקומי – שהכרחי לפעוטות שזה עתה אובחנו.
במסגרת הדיון בעתירה ניתנו צווי ביניים אשר חייבו את המוסד לביטוח לאומי להמשיך ולשלם את הגמלאות לכל הילדים הלוקים בתסמונות על הרצף האוטיסטי, עד להכרעה בעתירה.
בית המשפט העליון ברשות השופטים א' פרוקצ'יה, ס' ג'ובראן וי' דנציגר נתן השבוע (19.7.09) פסק דין סופי, אשר קיבל את העתירה במלואה.
לדברי עו"ד רון גזית החלטת בג"ץ היא מהותית מאחר שהיא קובעת חד משמעית ובאופן שאינו ניתן לפרשנויות, שכל ילד על הספקטרום האוטיסטי זכאי לקבל גמלה.
מנכ"ל אלו"ט עינת קסוטו שפי, מברכת על החלטת בג"ץ. לדבריה, ההחלטה תאפשר להורים להמשיך ולהסתייע בגמלה על מנת לממן את הטיפולים היקרים הנחוצים להם והפותחים עבורם צוהר לשילוב בחברה. כמו כן, בעקבות ההחלטה יוכלו הילדים להמשיך ולזכות בשירותים חיוניים הניתנים להם על ידי המדינה, והתלויים בקבלת הגמלה, כגון הזכות למעון יום שיקומי.
מנכל העמותה לילדים בסיכון, ציפי אדלשטיין, מברכת על ההחלטה ומדגישה את החשיבות הרבה בהכרה המקצועית על פני כל הרצף.
לשאלות נוספות ותמיכה כנסו לפורומים שלנו
סליחה דוקטור, אתה אומר שהילד אוטיסט?