ריקי לוי דינר

ריקי לוי דינר

טור אישי על הורות, זהות, נשיות, וכל מה שנוגע בבטן הרכה שלנו.

לכניסה



עוד באו-מאמא


על הסכנות במתן חלב פרה לתינוקות

חלב פרה מכיל כמויות חלבון גבוהות המסוכנות לתינוק ועשויות לגרום לעומס על הכליות, כך עולה ממחקר השוואתי שנעשה בין חלב אם לחלב פרה. ממצאי המחקר מאששים את המלצת משרד הבריאות להימנע משימוש בחלב פרה בתינוקות עד גיל שנה
ד"ר מיכאל רוטשטיין, מומחה ברפואת ילדים ובנוירולוגיית ילדים

אמהות רבות השוקלות האם להניק את ילדיהן או להזין אותם בתחליפי חלב או חלב פרה אינן מודעות דיין לסכנה הטמונה בשימוש בחלב פרה. בניגוד למקובל בעבר, מחקרים שנעשו בעשרים שנה האחרונות מוכיחים כי השימוש בחלב פרה אינו בריא לתינוק, ובמקרים מסוימים אף עשוי להיות מסוכן. על פי הנחיות משרד הבריאות יש להימנע מצריכת חלב פרה בתינוקות עד גיל שנה, אך לא כל ההורים מודעים להמלצות אלה ומיישמים אותן.  


במחקר השוואתי שנעשה בין חלב אם לחלב פרה נמצא כי חלב אם מכיל את ההרכב הנכון של אבות מזון כולל שומן, חלבון, סוכר, מינרלים, ויטמינים ומים הדרושים לעיכול, להתפתחות המוח ולגדילה. לעומת זאת חלב פרה מכיל סוג שונה של חלבונים מזה שבחלב אם. הוא טוב מאוד לעגלים, אך תינוקות עלולים להתקשות בעיכול חלבונים אלה. ההבדל בהרכב החלבונים מסביר את השכיחות באלרגיה לחלב בקרב ילדים שניזונו מחלב פרה.


הנתון המדאיג ביותר שעולה ממחקר זה מראה כי כמויות החלבון בחלב פרה גבוהות עד פי 3 ביחס לחלב אם. בליטר חלב פרה, לדוגמה, נמצאו 32.5 גרם חלבון כללי, לעומת 10.6 גרם בחלב אם. כמות חלבון גבוהה כמו זו מסוכנת לתינוק ועשויה לגרום לעומס רב על הכליות.


הבדלים מהותיים נמצאו גם בתכולת המינרלים. חלב פרה מכיל מינרלים רבים יותר מאשר חלב אם, אבל לא כל המינרלים המצויים בחלב בריאים לתינוק. תכולת הנתרן בחלב פרה גבוהה באופן משמעותי מתכולת הנתרן בחלב אם, ועודף נתרן עלול לגרום אף הוא לעומס על הכליות ולעלייה בלחץ הדם.


בחלק מהנתונים נמצאו ערכים זהים בחלב אם וחלב פרה, אך גם במקרה זה העדיפו החוקרים את חלב האם. רמות הברזל בחלב אם וחלב פרה נמצאו אמנם זהות, אך ברזל נספג בצורה טובה יותר דרך חלב אם, וחלב פרה עשוי להקשות על ספיגת ברזל בגוף ולגרום לאנמיה בחודשים הראשונים לחייו של התינוק. גם תכולת השומן נמצאה זהה בשני המקורות, אך אחוז השומן הבלתי-רווי גבוה יותר בחלב האם. תכולת השומן בחלב האם אף עולה תוך כדי ההנקה וכך היא מסייעת לתחושת השובע של התינוק.


עוד נמצא כי חלב אם עשיר בתאים וחלבונים שמקורם מהאם המיניקה, ובכך הוא מסייע למערכת החיסון המתפתחת בתינוק בהגנה מפני זיהומים בחודשי חייו הראשונים. חלב אם הינו למעשה מזון סטרילי, בניגוד לחלב, שעשוי להיות מצע גידול למחוללי מחלות כמו חיידקי סטרפטוקוקוס, סלמונלה, דיפטריה ועוד.


לסיכום, החוקרים סבורים כי חלב האם מסייע בחיזוק המערכת החיסונית של התינוק, בעוד חלב הפרה עשוי במקרים מסוימים לפגוע בבריאותו של התינוק. תינוקות שניזונו מחלב אם נזקקו פחות לאשפוזים בבתי חולים, חלו פחות בדלקות אוזניים, מחלות בדרכי העיכול, שלשולים, פריחה ואלרגיות.


בטבלה המצורפת ניתן לראות את ההבדלים בין תרכובת חלב האם לעומת חלב הפרה:



*היחידות: גרם לליטר.


*חלב אם שאינו קולוסטרום או חלב מעבר – החל מיום 15 לאחר הלידה.
















קולוסטרום הינו חלב אם האפייני לימים הראשונים לאחר הלידה. קולוסטרום מכיל כמויות גבוהות יחסית של חלבון ומינרלים ופחות שומן וסוכרים ביחס לחלב אם בהמשך. כמו כן מכיל הקולוסטרום מרכיבים שונים של מערכת החיסון הייחודיים לו.







להוסיף תגובה
שם
דואר אלקטרוני
נושא
תוכן

כל תמונה היא סיפור 

*לכניסה לגלריות לחצו כאן

 

 

עוד באו-מאמא

 

ידיים, משפחה, ניוזלטר או-מאמא

ניוזלטר שבועי

אחת לשבוע מקבלים חברי מועדון O-mama ישירות לתיבת המייל שלהם, ניוז לטר הכולל מגוון תכנים בנושא משפחה והורות.

*ההרשמה חינם.

לכניסה לחצו כאן 

 

הרשמה לניוזלטר או-מאמא

שם פרטי
משפחה
דוא"ל
Powered by Artvision | Truppo Websites