ריקי לוי דינר

ריקי לוי דינר

טור אישי על הורות, זהות, נשיות, וכל מה שנוגע בבטן הרכה שלנו.

לכניסה



עוד באו-מאמא


פרוביוטיקה מפחיתה השמנת יתר לאחר לידה
מחקר חדש שהוצג  בוועידה האירופאית להשמנת יתר: רק 25% מהנשים שנטלו פרוביוטיקה במהלך ההריון וההנקה סבלו מהשמנת יתר מרכזית.
ד"ר אסנת רזיאל, כירורגית מומחית בניתוחי הרזייה.

נשים הרות, הנוטלות תוספים פרוביוטיים החל בשליש הראשון של ההיריון, מועדות פחות לפתח השמנת יתר מרכזית לאחר הלידה, כך עולה ממחקר חדש שפורסם במגזין "רויטרס בריאות", שעל ממצאיו דווח בחודש מאי 2009 בוועידה האירופית להשמנת יתר שהתקיימה באמסטרדם, הולנד. תוצאות המחקר מעלות את האפשרות כי שינוי אוכלוסיית החיידקים הפרוביוטיים במעי, יחד עם תזונה מאוזנת, עשוי לשמש כאחד הכלים למניעת השמנת יתר.


המחקר, שנערך על ידי קבוצת חוקרים מאוניברסיטת טורקו שבפינלנד, בדק השמנת יתר מרכזית (מסת גוף של 30 או יותר, או היקף מותניים העולה על 80 סנטימטרים) בקרב 256 נשים שנה לאחר הלידה. תוצאות המחקר העלו כי בקרב הנשים שנטלו פרוביוטיקה במהלך ההריון וההנקה סבלו רק 25% מהשמנת יתר מרכזית, בעוד שבקרב נשים שלא קיבלו פרוביוטיקה, סבלו 43% מהשמנת יתר מרכזית.


"זהו, למעשה, המחקר הראשון שמראה כי תזונה מועשרת בפרוביוטיקה במהלך ההיריון וההנקה משפיעה על רמת השומן בנשים במהלך השנה שלאחר הלידה", אמרה בוועידה ד"ר קירסי לאיטינן, הנמנית עם החוקרים.
ד"ר לאיטינן ועמיתיה החליטו לחקור את יעילות הפרוביוטיקה במניעת השמנת יתר בהריון, מאחר שתקופה זו ידועה כאחת התקופות בחיי אישה שבהן היא מועדת להשמנה.


מהלך המחקר: 256 נשים קיבלו פרוביוטיקה עד לסיום תקופת ההנקה.


המחקר בדק, כאמור, 256 נשים הרות: קבוצה אחת קיבלה כמוסות פרוביוטיקה לצד ייעוץ תזונתי, הקבוצה השנייה קיבלה כמוסות פלסבו לצד ייעוץ תזונתי, והקבוצה השלישית –  כמוסות פלסבו ללא ייעוץ תזונתי. נטילת כמוסות הפרוביוטיקה, שהכילו לקטובצילוס וביפידובקטריום, נמשכה עד 6 חודשים לאחר הלידה, או עד לזמן שבו הנשים הפסיקו את ההנקה כמקור מזון יחיד לתינוק.


תוצאות המחקר: הפרוביוטיקה הפחיתה את שיעור השמנת היתר

לאחר שנה מיום הלידה היו אחוזי השמנת היתר המרכזית בקבוצות השונות כדלהלן:

  • 25% אחוז בקבוצת הפרוביוטיקה+ייעוץ תזונתי. ממוצע אחוזי השומן בגוף היה 28.
  • 43% בקבוצת הייעוץ התזונתי בלבד. ממוצע אחוזי השומן בגוף היה 29.
  • 40% בקבוצה ללא פרוביוטיקה וללא ייעוץ. ממוצע אחוזי השומן בגוף היה 30.


בהצגת המחקר ציינה ד"ר לאיטינן כי "אחת ממגבלות המחקר הייתה היעדר מדידות התחלתיות של היקף המותניים, שלא היה אפשרי לערוך בנשים הרות".


אחת המסקנות העולות מתוצאות המחקר, לפי לאיטינן, היא כי "שינוי אוכלוסיית החיידקים הפרוביוטיים במעי, יחד עם תזונה מאוזנת, עשוי להצליח כשיטה מעשית ובטוחה, בעלות סבירה, שתשמש, לצד גורמים אחרים הקשורים לאורחות החיים, למניעת השמנת יתר". אולם, אומרת לאיטינן, "יש צורך במחקרים נוספים כדי לאשש ממצאים אלה".





להוסיף תגובה
שם
דואר אלקטרוני
נושא
תוכן

כל תמונה היא סיפור 

*לכניסה לגלריות לחצו כאן

 

 

עוד באו-מאמא

 

ידיים, משפחה, ניוזלטר או-מאמא

ניוזלטר שבועי

אחת לשבוע מקבלים חברי מועדון O-mama ישירות לתיבת המייל שלהם, ניוז לטר הכולל מגוון תכנים בנושא משפחה והורות.

*ההרשמה חינם.

לכניסה לחצו כאן 

 

הרשמה לניוזלטר או-מאמא

שם פרטי
משפחה
דוא"ל
Powered by Artvision | Truppo Websites