ריקי לוי דינר

ריקי לוי דינר

טור אישי על הורות, זהות, נשיות, וכל מה שנוגע בבטן הרכה שלנו.

לכניסה



עוד באו-מאמא


לראשונה בישראל תבדק נוכחות יוד במזון תינוקות
היוד חשוב ליצירת הורמוני בלוטת התריס. מחסור ביוד במזון לתינוקות עלול לגרום לנזק מוחי ופיגור שכלי. מעבדת בקטוכם הוסמכה לבדיקת נוכחות היוד במזון.
מערכת או-מאמא

לדברי ד"ר עינת שרון, מנהלת תחום כימיה ומזון במעבדת בקטוכם, בשנים האחרונות התרבו המחקרים על חשיבות היוד בתזונה של תינוקות ומבוגרים. יוד הוא מינרל קורט החשוב ליצירת הורמוני בלוטת התריס. היוד נספג בדרכי העיכול ומועבר  דרך הדם לבלוטת התריס ושם הופך להורמון הטירוקסין. היוד נדרש לחילוף החומרים של השומנים, לגדילה ולויסות יצור האנרגיה. מחסור ביוד עלול לגרום נזק במוח ופיגור שכלי.


המנה היומית המומלצת לקליטת יוד אצל תינוקות היא 40 מיקרוגרם במחצית השנה הראשונה, 50 מיקרוגרם במחצית השנה השניה, 70 מיקרוגרם בגילאים 1-3 והכמות המומלצת למבוגר היא 150 מיקרוגרם ליום. ניתן להשלים החוסר באמצעות תוספי מזון מכילי יוד.


בקטוכם היא המעבדה הפרטית הראשונה שמוסמכת לבדיקות היוד. תהליך ההסמכה דרש הערכות בשל הרגישות הרבה של הנושא והצורך בדיוק רב וניקיון של כלי הבדיקה מאחר ומדובר בכמויות נמוכות. בנוסף מבצעת המעבדה בדיקות של ויטמינים ואי הימצאות כספית במזון לתינוקות.


להוסיף תגובה
שם
דואר אלקטרוני
נושא
תוכן

כל תמונה היא סיפור 

*לכניסה לגלריות לחצו כאן

 

 

עוד באו-מאמא

 

ידיים, משפחה, ניוזלטר או-מאמא

ניוזלטר שבועי

אחת לשבוע מקבלים חברי מועדון O-mama ישירות לתיבת המייל שלהם, ניוז לטר הכולל מגוון תכנים בנושא משפחה והורות.

*ההרשמה חינם.

לכניסה לחצו כאן 

 

הרשמה לניוזלטר או-מאמא

שם פרטי
משפחה
דוא"ל
Powered by Artvision | Truppo Websites