היוד חשוב ליצירת הורמוני בלוטת התריס. מחסור ביוד במזון לתינוקות עלול לגרום לנזק מוחי ופיגור שכלי. מעבדת בקטוכם הוסמכה לבדיקת נוכחות היוד במזון.
מערכת או-מאמא
לדברי ד"ר עינת שרון, מנהלת תחום כימיה ומזון במעבדת בקטוכם, בשנים האחרונות התרבו המחקרים על חשיבות היוד בתזונה של תינוקות ומבוגרים. יוד הוא מינרל קורט החשוב ליצירת הורמוני בלוטת התריס. היוד נספג בדרכי העיכול ומועבר דרך הדם לבלוטת התריס ושם הופך להורמון הטירוקסין. היוד נדרש לחילוף החומרים של השומנים, לגדילה ולויסות יצור האנרגיה. מחסור ביוד עלול לגרום נזק במוח ופיגור שכלי.
המנה היומית המומלצת לקליטת יוד אצל תינוקות היא 40 מיקרוגרם במחצית השנה הראשונה, 50 מיקרוגרם במחצית השנה השניה, 70 מיקרוגרם בגילאים 1-3 והכמות המומלצת למבוגר היא 150 מיקרוגרם ליום. ניתן להשלים החוסר באמצעות תוספי מזון מכילי יוד.
בקטוכם היא המעבדה הפרטית הראשונה שמוסמכת לבדיקות היוד. תהליך ההסמכה דרש הערכות בשל הרגישות הרבה של הנושא והצורך בדיוק רב וניקיון של כלי הבדיקה מאחר ומדובר בכמויות נמוכות. בנוסף מבצעת המעבדה בדיקות של ויטמינים ואי הימצאות כספית במזון לתינוקות.
המעבר מהנקה או בקבוק למזון מוצק