רוב האנשים הסובלים מליקוי שמיעה, פותרים את הבעיה על ידי מכשירי שמיעה המגבירים את הקול הנישא באוויר. העקרון פשוט, אם האוזן הפנימית (המעבירה אותות למוח) איננה מגורה מספיק, פשוט יש להגביר את עצמת הקול המגיע אליה. אולם, פתרון זה איננו מתאים ללקויי שמיעה רבים הסובלים מליקוי שמיעה הולכתי שנגרם בשל בעיות באוזן התיכונה או הפנימית. הקול המוגבר באמצעות מכשירי שמיעה פשוט אינו מצליח לחדור את האוזן התיכונה או החיצונית הפגומה ולגרות את האוזן הפנימית.
בית כוכליאר פיתח מעבד שמיעה חדש שעושה שימוש ביכולות הטבעיות של הגוף להוליך קול דרך העצם. "הולכת עצם ישירה, מספקת שמיעה באיכות גבוהה מאד, ממש היי פיי", אומר דר' ג'ון קיי ניפקרו, נשיא האיגוד האמריקאי לאף אוזן גרון. "כאשר מחברים בפעם הראשונה את המעבד החדש, הפציינטים "נדלקים" ממש כשהם שומעים את איכות הקול דרך המעבד החדש. יש תחושה שהם מקבלים חיבור חשוב מחדש לעולם הקולות והצלילים, שלא היה קיים קודם לכן" אומר דר' ניפקרו.
כוונון ה BP100 (המעבד החדש) לוקח רק דקות באמצעות התוכנה החדשה, המאפשרת לקלינאי התקשורת המכווננים, להתאים באופן אישי את המעבד לליקוי השמיעה הייחודי של המשתמש, מה שמאפשר ללקויי השמיעה עקב בעיה הולכתית ליהנות מהטכנולוגיה המתקדמת ביותר בתחום מכשירי השמיעה.
-
לאחרונה התעורר בישראל דיון בנושא חיסון כנגד נגיף הפפילומה האחראי על התפתחות סרטן צוואר הרחם. מדובר בסוג סרטן שכיח ביותר בקרב נשים בעולם, אם כי בישראל מעטות יחסית מאובחנות כלוקות בו (פחות ממאתיים נשים בשנה). מאת: מערכת O-mama