או-מאמא - הפורטל להורות
  • דף הבית
    • הגיל הרך
      • הגיל הרך כללי
      • בטיחות
      • בריאות בגיל הרך
      • התפתחות בגיל הרך
      • חינוך בגיל הרך
      • פנאי לגיל הרך
      • פסיכולוגיה בגיל הרך
      • תזונה
    • הנקה
      • הנקה כללי
      • בעיות בהנקה
      • הנקה
      • על חלב האם
      • שאיבת חלב אם
      • תזונה בהנקה
    • הריון
      • הריון כללי
      • אופנה
      • אלטרנטיבי
      • בדיקות
      • בריאות בהריון
      • העובר
      • זכויות משפטיות
      • סיבוכים
      • פסיכלוגיה
      • פעילות גופנית
      • פריון
      • צרכנות
      • שבועות
      • תזונה בהריון
    • ילדים
      • ילדים כללי
      • בריאות ילדים
      • התפתחות ילדים
      • חינוך ילדים
      • פנאי לילדים
      • פסיכולוגיית ילדים
      • תזונת ילדים
    • לידה
      • אימוץ
      • ברית מילה
      • בתי יולדות
      • הלידה
      • הנקה
      • התינוק
      • לאחר הלידה
      • לקראת לידה
      • ניתוח קיסרי
      • סיבוכי לידה
      • סיפורי לידה
      • פגים
      • פסיכולוגיה לאחר לידה
      • קריירה
      • שמות לתינוקות
      • תאומים
    • משפחה
      • משפחה כללי
      • בבית
      • גירושין
      • הורות
      • זוגיות
      • יחידנית/גאה
      • משפחה וקריירה
      • נשים ונשיות
      • פסיכולוגיה במשפחה
    • מתבגרים
      • מתבגרים כללי
      • בריאות מתבגרים
      • התפתחות מתבגרים
      • חינוך מתבגרים
      • פסיכולוגיה למתבגרים
      • תזונת מתבגרים
    • תינוקות
      • תינוקות כללי
      • בריאות תינוקות
      • גמילה
      • התפתחות תינוקות
      • חינוך תניוקות
      • חיסונים
      • תזונה תינוקות
    • צור קשר

      1. דף הבית
      2. אפליה בין תלמידות אשכנזיות וספרדיות בעמנואל
      אפליה בין תלמידות אשכנזיות וספרדיות בעמנואל

      אפליה בין תלמידות אשכנזיות וספרדיות בעמנואל

      הדיון התקיים בעקבות הקמת גדר בחצר בית הספר "בית יעקב" בעמנואל כדי שתלמידות מזרחיות לא יתרועעו עם תלמידות אשכנזיות בהפסקה. וכן בעקבות האירועים בבית שמש בה הושבתו הלימודים עקב התנגדות לקבל תלמידים מזרחיים.


      ח"כ הורוביץ הביע שאט נפש מהגזענות הבוטה של מערכת החינוך החרדית. "בושה וחרפה שבמדינת ישראל בשנת 2009, מתנהלים מוסדות חינוך, במימון המדינה, על-פי קריטריונים של מוצא עדתי, ומתייחסים לילדות וילדים מזרחיים כנחותים וחסרי ערכים, וכמי שפסולים במגע עם תלמידים אשכנזים".


      בדיון בוועדה העידו הורים לתלמידים מזרחיים על אפליית ילדיהם בבתי הספר החרדיים, ועל עוגמת הנפש שנגרמה לילדים בשל כך.
      ח"כ הורוביץ שאל את נציגי בתי הספר החרדיים כיצד בכלל נקבע המוצא העדתי של תלמיד (והובהר כי על-פי מוצאו של האב), ומה קורה אם הוריו הם ממוצא "מעורב" (והובהר כי במקרה כזה הילד תמיד נחשב "ספרדי").


      "היחס המשפיל והמפלה כלפי התלמידים המזרחיים צריך לזעזע כל אדם בישראל. המשך ההפרדה הגזעית במערכת החינוך החרדית, בחסות המדינה ובמימונה המלא, הוא ביזיון נורא שאסור שיתקיים. שורש הרע הוא בעצם קיומם של זרמי חינוך נפרדים, בהם יש סלקציה בקבלת תלמידים על-פי צבע עור, אין שום לימודי ליבה, ואין מעניקים לתלמידים שום כלים לרכוש השכלה ומקצוע. הפתרון היחיד הוא בחיזוק החינוך הממלכתי - חינוך איכותי ושוויוני - על חשבון הזרמים הסקטוריאליים".


      את רשת החינוך העצמאי יצג עו"ד מנחם ינובסקי שטען כי בבית יעקב לא נעשית כל אפליה: "מדובר בשתי מגמות שונות – חסידית וכללית ומכאן מקור הטענות. אך טבעי זה שבמגמה החסידית יש רוב אשכנזי ואילו בכללי נוצר רוב ספרדי. אין מדובר באפליה עדתית. טרם החלטת הבג"ץ הודענו בפירוש כי תלמידה שתחפוץ לעבור ממגמה למגמה תוכל לעשות זאת ללא בעיה. השבתת הלימודים על ידי ההורים נבעה מהכוונה לבטל את המגמות, שיש מקום לקיומן".


      יואב ללום, יו"ר עמותת "נוער כהלכה" הנאבקת באפליה במוסדות החינוך החרדיים דחה את הטענות ואמר כי "בית המשפט העליון קבע, באופן חד משמעי, כי יש אפליה. את המגמות מניע רצון לחלק את התלמידות לשתי קבוצות שונות על רקע העדה ממנה הן באות. בניגוד לנטען, ידוע לנו על תלמידות שבקשו לעבור ממגמה ולמגמה אך נתקלו בסירוב".
      מנכ"ל משרד החינוך, הד"ר שמשון שושני אמר כי המשרד מבצע את פסק הדין ככתבו וכלשונו: "פנינו לראש הרשות המקומית והודענו לו שהוא חייב לפעול לפי החוק, הודענו זאת גם לחינוך העצמאי המפעיל את בית הספר. אני מקווה שהשלום יחזור לסמינר בית יעקב בעמנואל".

       

      -

      בריאות בטיחות תזונה פסיכולוגיה חינוך קריירה לידה צרכנות
      BANNER
      חדשות
      גם בהולנד מחסנים נערות כנגד סרטן צוואר הרחם כשגרה
      גם בהולנד מחסנים נערות כנגד סרטן צוואר הרחם כשגרה

      לאחרונה התעורר בישראל דיון בנושא חיסון כנגד נגיף הפפילומה האחראי על התפתחות סרטן צוואר הרחם. מדובר בסוג סרטן שכיח ביותר בקרב נשים בעולם, אם כי בישראל מעטות יחסית מאובחנות כלוקות בו (פחות ממאתיים נשים בשנה).
      מאת: מערכת O-mama

      BANNER