או-מאמא - הפורטל להורות
  • דף הבית
    • הגיל הרך
      • הגיל הרך כללי
      • בטיחות
      • בריאות בגיל הרך
      • התפתחות בגיל הרך
      • חינוך בגיל הרך
      • פנאי לגיל הרך
      • פסיכולוגיה בגיל הרך
      • תזונה
    • הנקה
      • הנקה כללי
      • בעיות בהנקה
      • הנקה
      • על חלב האם
      • שאיבת חלב אם
      • תזונה בהנקה
    • הריון
      • הריון כללי
      • אופנה
      • אלטרנטיבי
      • בדיקות
      • בריאות בהריון
      • העובר
      • זכויות משפטיות
      • סיבוכים
      • פסיכלוגיה
      • פעילות גופנית
      • פריון
      • צרכנות
      • שבועות
      • תזונה בהריון
    • ילדים
      • ילדים כללי
      • בריאות ילדים
      • התפתחות ילדים
      • חינוך ילדים
      • פנאי לילדים
      • פסיכולוגיית ילדים
      • תזונת ילדים
    • לידה
      • אימוץ
      • ברית מילה
      • בתי יולדות
      • הלידה
      • הנקה
      • התינוק
      • לאחר הלידה
      • לקראת לידה
      • ניתוח קיסרי
      • סיבוכי לידה
      • סיפורי לידה
      • פגים
      • פסיכולוגיה לאחר לידה
      • קריירה
      • שמות לתינוקות
      • תאומים
    • משפחה
      • משפחה כללי
      • בבית
      • גירושין
      • הורות
      • זוגיות
      • יחידנית/גאה
      • משפחה וקריירה
      • נשים ונשיות
      • פסיכולוגיה במשפחה
    • מתבגרים
      • מתבגרים כללי
      • בריאות מתבגרים
      • התפתחות מתבגרים
      • חינוך מתבגרים
      • פסיכולוגיה למתבגרים
      • תזונת מתבגרים
    • תינוקות
      • תינוקות כללי
      • בריאות תינוקות
      • גמילה
      • התפתחות תינוקות
      • חינוך תניוקות
      • חיסונים
      • תזונה תינוקות
    • צור קשר

      1. דף הבית
      2. משרד התמ"ת: ניכרת עלייה משמעותית בפניות בגין אפלייה בקבלה לעבודה
      משרד התמ

      משרד התמ"ת: ניכרת עלייה משמעותית בפניות בגין אפלייה בקבלה לעבודה

      מאז ינואר 2009 התקבלו בנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה 435 במשרד התמ"ת פניות ומניתוח הפניות עולה כי 14% מהפניות נוגעות לאפליה בקבלה לעבודה וכ- 3.5% מהפניות למודעות דרושים מפלות – כך עולה מסיכום ראשוני שנערך בנציבות לשיווין הזדמנויות בעבודה.


      נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד התמ"ת, עו"ד ציונה קניג- יאיר, מציינת כי קיימת עליה בהיקף פניות הציבור לנציבות בשל הפליה בקבלה לעבודה, בין היתר גם בתלונות על מודעות דרושים מפלות. הצלחה בעניין זה - בעקבות פניות נציבות שוויון למעסיקים, הוסרו מודעות מפלות או תנאים מפלים שפורסמו בכלי התקשורת.


      עוד מציינת עו"ד ציונה קניג-יאיר כי סעיף 2 לחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה אוסר על מעבידים להפלות דורשי עבודה.

      • בעקבות פניית הנציבות, בחודש האחרון, הודיעה עיריית ראשון לציון, כי תסיר תנאי מפלה שביקש מדרושות עבודה לציין האם הן הרות.
      • משרד הקליטה אף הוא שינה את המודעה בעקבות התערבות נציבות שוויון וביטל רף גיל, שלא התחייב ממהות התפקיד.
      • עיריית הרצליה, ביטלה תנאי הדורש שירות צבאי ממפקחים עירוניים, כאשר הדבר לא התחייב ממהות התפקיד. וזאת בהתאם לעמדת הנציבות, כפי שהתקבלה בפסק דין שניתן לאחרונה בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, שאסרה קביעת קריטריון של שירות צבאי, לתפקיד של מפקחי מסילות ברכבת ישראל.
      • בעקבות פניית הנציבות לחברת סלקום אשר חרטה על דגלה לפעול להטמעת שוויון ומיגור אפליה, הודיעה החברה כי תפעל לתיקון טעות במודעות הדרושים בהן הופיע תנאי מפלה הפונה לקהל דורשי העבודה בלשון זכר בלבד.
      • בעקבות פניית הנציבות פעלה חברת "הלוח הבטוח" באופן מיידי להסרת מודעות דרושים באתר האינטרנט אשר מהן עלה חשש, לאפליה מחמת מגדר וגיל.


      סגנית שר התמ"ת והאחראית על נציבות השוויון, אורית נוקד אומרת "כי העלייה בהיקף פניות הציבור לנציבות, והחלטות בית הדין שהתפרסמו לאחרונה אשר קבעו פיצויים כספים משמעותיים לעובדות שהופלו מחמת הריונן, רק מוכיחים את חשיבותו ונחיצותו של גוף זה בשוק יחסי העבודה בישראל"


      נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד התמ"ת- עו"ד ציונה קניג-יאיר מברכת על שיתוף הפעולה עם מעסיקים במשק "שילוב אוכלוסיות מגוונות בעבודה תורמת לעסק, מניבה מגוון פתרונות ומאפשרת צמיחה". נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה מזמינה מעסיקים להסתייע בנציבות בניסוח נהלים בקבלה לעבודה.

       

      נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד התמ"ת משמשת זרוע ביצועית הפועלת לאכיפת שוויון הזדמנויות בעבודה במישור האזרחי, כמו גם הפנמת הנורמות הראויות של שוויון הזדמנויות בעבודה במשק הישראלי נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה שואפת להוביל תהליך של הטמעת שוויון ומיגור אפליה בשוק העבודה, ליצור מודעות ציבורית לתרומת השוויון מחד, ומחיר האפליה מנגד, ובסמכותה לברר כל חשד לאפליה בהתאם לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, תשמ"ח- 1988.

       

       

       

      -

      בריאות בטיחות תזונה פסיכולוגיה חינוך קריירה לידה צרכנות
      BANNER
      חדשות
      גם בהולנד מחסנים נערות כנגד סרטן צוואר הרחם כשגרה
      גם בהולנד מחסנים נערות כנגד סרטן צוואר הרחם כשגרה

      לאחרונה התעורר בישראל דיון בנושא חיסון כנגד נגיף הפפילומה האחראי על התפתחות סרטן צוואר הרחם. מדובר בסוג סרטן שכיח ביותר בקרב נשים בעולם, אם כי בישראל מעטות יחסית מאובחנות כלוקות בו (פחות ממאתיים נשים בשנה).
      מאת: מערכת O-mama

      BANNER