מהנתונים שנאספו ברשת המרפאות המרכז הרפואי לפוריות במהלך הרבעון הראשון של השנה. יש בפריפריה ירידה של 30% בכמות טיפולי תרומת ביציות מחו"ל לעומת הרבעון הראשון אשתקד. הדבר פחות מורגש במקומות מרכזיים כמו בת"א מאחר ובמרכז גיל היולדות עולה ומאפשר למטופלים לפתח קריירה ולבסס עצמם כלכלית.
המצב הכלכלי הוא גורם מהותי מכיוון שעיקר המימון של טיפולי פוריות המתקיימים מחוץ לארץ מסובסדת על חשבון המטופלים. להבדיל מטיפולי הפריה חוץ גופית שנעשים בתחומי ישראל ועלותם ממומנת על ידי קופות החולים.
דר' איליה בר יו"ר המרכז: "הטיפולים בחו"ל מתבצעים בעיקר במזרח אירופה או קפריסין והפכו בשנים האחרונות להליך פשוט יחסית. אבל בכל זאת כפשרה מיותרת שנובעת ממגבלות החוק הישראלי. יש להצטער על כך שממשלת ישראל אינה מאפשרת לנשים בישראל לתת תרומות ביצית עם או בלי תגמול כספי. אנו נתקלים באינסוף מקרים של נשים שרוצות לתרום ביצית לאחיות או ידידות ומקרים אנושיים אחרים. איננו יכולים למלא משאלות אלו והנשים שזקוקות לתרומות נאלצות לטוס באמצע טיפולי הפוריות, להוציא כספים רבים ללא סיבה ולהעביר את ימי המתח הרחק מביתן".
החוק הקיים מתיר רק למי שנמצאת בעצמה בטיפולי פוריות לתרום ביציות לאחרות, אולם מטבע הדברים נשים אלו מעונינות לשמור את הביציות לצרכיהן שלהן כעת או בעתיד ואינן ששות לתרום אותן לאחרות. יש לקוות שהמדינה תסיר מגבלות אלו ותאפשר לזוגות שעוברים טיפולים לעשות זאת בארץ בצורה נעימה ונוחה ללא טרטורים ועלויות כספיות מיותרות. המסלול שעוברים הזוגות קשה גם כך מבחינה פיסית ונפשית ואין שום סיבה להכביד אליהם לשווא, אומר דר' בר. נשים רבות מוצאות ערך מוסף בקבלת תרומה מבת משפחה או חברה קרובה וחבל שמונעים זאת מהן. -
לאחרונה התעורר בישראל דיון בנושא חיסון כנגד נגיף הפפילומה האחראי על התפתחות סרטן צוואר הרחם. מדובר בסוג סרטן שכיח ביותר בקרב נשים בעולם, אם כי בישראל מעטות יחסית מאובחנות כלוקות בו (פחות ממאתיים נשים בשנה). מאת: מערכת O-mama